注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

The Perfect Girl ...

Trouble Maker...

 
 
 

日志

 
 

7000几日啦~!时间过得真快!  

2007-12-03 01:44:25|  分类: ┣Dan╬So! |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
     今日2007年12月3日既凌晨!我系呢个世界上已经生活左大概7000几日!系呢7000几日里面我终于发现我从未认真甘做过任何一件事!吾知点解我每次想做一件事个阵,每次开头我都好认真咖,但系吾知点解一碰到少少既难处我就会马上后退甚至暂停再做个件事!从我出生个日到现时为止,我认为未有一件事系我可以有头到尾都会好认真甘去做既,系一件都无!但系我依家好想好认真甘去做一件事啊!我已经虚度做7000几日啦!我今年已经19岁喇!到左下年就20咖喇!我发现我从来都无人生目标啊!每次个D目标都系一D无聊,无建设性,吾现实既目标!每次有现实既目标个阵有会觉得困难而退缩!
     我系呢个世界上生存左已经差吾多7000几日喇!我发现我真正自己一个离开过肇庆既,系一次都无!我究竟系咪真系怕离开,定系吾可以离开老豆老母,定系我怕啊!我依家真系吾知自己想点啊!我好想出去闯啊!但系我又无身材,无本钱,无金钱,无关系!我点去闯,我究竟可以去边!我已经虚度做7000几日啦!我吾想我带住一生既遗憾离开呢个世界啊!我应该点做,我依家一谂到死亡就觉得哦有多野未做啊!但系我又吾自己要在D乜啊!
     我人生无目标啊!目标究竟系乜!究竟点先算系目标啊!我每日都系见步行步,从来都吾会跑,日日都系行,究竟我点做先岩啊!学习又吾叻,跳舞又吾得,难道追星可以过一世么?我发现我徐左追星之外我一样都吾得啊!究竟追星可以做D乜!追星可以食饭么?追星可以比倒前途我么?究竟追星可以比我D乜!----------我知!追星无用!但系我真系吾知点解我会追!我就系放弃吾倒追星!
     其实我真系好想做好多事!但系我见到Jolin既努力,我先知道原来做任何一件事都系吾容易既,人地都有好认真甘去做,吾会碰到困难就后退甚至暂停,人地每碰到困难都会去克服距,然后完成距!见到人地成功个阵我真系好希望个个人系我!但系事实上人地努力过,我无啊!我一次都无努力过!人地话斋:努力过先会成功,你吾努力,就永远都吾会成功!
     事实上我好想努力啊!但系次次都讲到`做吾到,就好似我依家话自己无目标一样,目标系自己定既,想做乜就去做!但系我真系吾知我自己想做乜啊!点算啊!我真系吾知啊!我吾想就甘过完一世啊!我想我既人生过得精彩D啊!我吾想日日都系度见步行步啊!我想跑啊!我仲想跳啊!
  评论这张
 
阅读(76)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017